Chatka Baby Jagi

SKŁADNIKI


  • 36 sztuk herbatników
  • 500 g twarogu zmielonego trzykrotnie
  • 1 paczka cukru wanilinowego
  • 160 g cukru pudru
  • 200 g masła
  • 2 łyżki kakao
  • polewa: 2 łyżki kakao, 8 łyżek cukru, 100 g masła, 2 łyżki mleka

PRZYGOTOWANIE


  • Rozłożyć na folii aluminiowej 3 rzędy herbatników po 6 sztuk.
  • W międzyczasie zmiksować zmielony twaróg, masło, cukier puder i wanilinowy na jednolitą masę.
  • Podzielić na dwie części.
  • Do jednej dodać kakao i dokładnie zmiksować.
  • Na pierwszą warstwę herbatników położyć masę kakaowo-serową.
  • Na to położyć drugą warstwę herbatników.
  • Na wierzch masę białą.
  • Rękoma utworzyć trójkąt, składając  delikatnie boki.
  • Dokładnie przycisnąć i zawinąć w folią.
  • Włożyć do lodówki, wystarczą 2 godziny.
  • Wszystkie składniki polewy rozpuścić w garnku.
  • Odstawić na około 10 minut.
  • Wyjąć ciasto polać polewą i włożyć ponownie do lodówki na kilka godzin.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *