Sałatka z jajek i łososia

SKŁADNIKI


  • jajka przepiórcze (kilkanaście sztuk)
  • kilka plastrów łososia wędzonego na zimno
  • sos z oliwy i octu winnego, sól, pieprz opcjonalnie
  • kilka plastrów świeżego ogórka zielonego
  • 1 łyżka pokrojonej pietruszki
  • ser biały twardy solony (sałatkowy)

PRZYGOTOWANIE


  • Jajka ugotować na twardo.
  • Obrać, pokroić na połówki.
  • Na środek wyłożyć pokrojone plastry łososia. Polać sosem z oliwy i octu winnego.
  • Dookoła ułożyć jajka i kostki sera.
  • Posypać pietruszką. Schłodzić około 30 minut w lodówce.
  • Podawać jako przystawkę lub podstawowe danie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *