Kęski wieprzowe z pieczarkami, ogórkami i pomidorami

SKŁADNIKI


  • 500 g karkówka wieprzowa
  • 500 g pieczarek
  • 5 ogórków średnich kwaszonych
  • 1 puszka z pomidorami bez skórki
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1 łyżka zmielonej łagodnej papryki
  • 1 łyżka masła klarowanego

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć,  osuszyć pokroić w paski.
  • Usmażyć na patelni z masłem z obu stron.
  • Dodać umyte, obrane ze skóry, pokrojone  pieczarki.
  • Dolać  około 50 ml gorącej wody.
  • Dusić na wolnym ogniu.
  • Po 30 minutach dodać pomidory, przyprawy i dusić jeszcze około 15 minut.
  • Na koniec dodać pokrojone w kostkę ogórki kwaszone.
  • Dusić kolejne 15 minut. W razie potrzeby dolać trochę gorącej wody.
  • Podawać z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *