Mix warzywno-mięsny

SKŁADNIKI


  • 400 g mięsa od szynki
  • 2 papryki czerwone
  • 4 cebule szalotki
  • sól, pieprz, papryka opcjonalnie
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 łyżka masła klarowanego

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso umyć, osuszyć, pokroić na drobne kawałki.
  • Na patelni z masłem zeszklić cebulę i dodać pokrojoną w kostkę paprykę.
  • Podlać lekko wodą i dusić około 10 minut.
  • Osobno ugotować  obrane i podzielone na dość duże kawałki ziemniaki.
  • Do cebuli z papryką dodać mięso i dusić około 40 minut na wolnym ogniu. W razie potrzeby podlać gorącą wodą.
  • Na koniec dodać lekko twarde ziemniaki i dusić jeszcze około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *