Tartaletka z białą czekoladą

SKŁADNIKI


  • 150 g ciastek kruchych
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 200 g białej czekolady
  • 100 ml śmietany 36%
  • truskawki

PRZYGOTOWANIE


  • Ciastka pokruszyć, włożyć do malaksera, dodać masło i zmiksować.
  • Wyłożyć masę z ciastek na foremki wysmarowane masłem.
  • Odstawić na 1 godzinę do lodówki.
  • W międzyczasie czekoladę połamać.
  • W osobnym garnku podgrzać śmietanę.
  • Gorącą śmietaną zalać czekoladę i dokładnie mieszać, aż się rozpuści.
  • Po ostudzeniu masę czekoladową wlać na przygotowane ciastka.
  • Wstawić ponownie, najlepiej na noc do lodówki.
  • Podawać z truskawkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *