Danie z różnych warzyw

SKŁADNIKI


  • 200 g  ryżu do sushi
  • 2 filety z kurczaka
  • 1 łyżeczka sproszkowanej papryki i soli, pieprzu do mięsa
  • mała puszka kukurydzy
  • mała puszka groszku
  • 2 duże marchewki pokrojone na plastry
  • cebula pokrojona
  • fasola czerwona z puszki odsączona
  • papryka czerwona pokrojona w kostkę
  • sól, pieprz, czosnek, gałka muszkatołowa, chili, kurkuma opcjonalnie
  • olej kokosowy do smażenia

PRZYGOTOWANIE


  • Ryż ugotować.
  • Filety z kurczaka umyć, osuszyć i doprawić czerwoną sproszkowaną papryką, solą, pieprzem.
  • Na patelni z tłuszczem smażyć wszystkie warzywa.
  • Dolać gorącej wody oraz przyprawy i na koniec ryż. Dusić około 30 minut.

Komentarze Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *