Deser z truskawek

SKŁADNIKI


  • 500  g truskawek
  • 1 limonka
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka ziarna kakaowca
  • garść orzechów nerkowca
  • listki mięty

PRZYGOTOWANIE


  • Truskawki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
  • Limonkę wyszorować, sparzyć. Z połowy wycisnąć sok. Drugą połowę pokroić wraz ze skórką w kostkę.
  • Na salaterce ułożyć pokrojone truskawki, skropione limonką.
  • Obok położyć pokrojoną limonkę i na wierzch dodać ubitą z cukrem pudrem śmietanę.
  • Na śmietanę posypać ziarno kakaowca.
  • Podawać z listkami mięty i orzechami nerkowca.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *