Czekoladki

SKŁADNIKI


  • 3 tabliczki dobrej gorzkiej czekolady
  • kilka truskawek
  • foremka do kostek lodu lub inna
  • olej do wysmarowania foremki

PRZYGOTOWANIE


  • Czekoladę połamać na małe kawałeczki.
  • Rozpuścić w kąpieli wodnej, ciągle mieszać, aby  czekolada nie przypiekła się.
  • Foremkę wysmarować olejem.
  • Wypełnić połową czekolady foremkę.
  • Umyć i pokroić truskawki na małe kawałeczki i nałożyć na czekoladę.
  • Następnie polać drugą częścią. Dokładnie przykryć owoce. Masę wyrównać i ostudzić.
  • Włożyć do zamrażarki. Po 2 godzinach będą gotowe do łasuchowania.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *