Babka jogurtowa Martynki

SKŁADNIKI


  • mały jogurt naturalny
  • 3 kubeczki mąki pszennej, z którego był jogurt (czubaty))
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kubek oleju
  • 3 jajka
  • 1 kubek cukru drobnego (czubaty)
  • 1 cukier wanilinowy
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE


  • W misce wymieszać łyżką mokre składniki: jogurt, jajka, olej.
  • W osobnej misce wymieszać suche składniki: mąkę z proszkiem, cukrem i cukrem wanilinowym, solą.
  • Do mokrych składników dodać suche i wymieszać łyżką.
  • Ciasto piec w średniej wielkości keksówce natłuszczonej i oprószonej mąką lub bułką tartą.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni około 40 do 45 minut.

Przepis jest ekspresowy i do wykonania przez dzieci.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *