Mięsno-warzywny raj

SKŁADNIKI


  • 1 kabaczek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • sol, pieprz, oregano opcjonalnie
  • 5 sztuk kiełbasy śląskiej
  • makaron świderki
  • 1 łyżka masła klarowanego

PRZYGOTOWANIE


  • Na maśle zeszklić cebulę, dodać pokrojona w kostkę paprykę czerwoną i żółtą, obrany pokrojony kabaczek.
  • Wszystko dobrze wymieszać dodać przyprawy.
  • Dusić na małym ogniu około 10 minut.
  • Dodać pokrojoną kiełbasę i dalej dusić około 15 minut.
  • W razie potrzeby dolać gorącej wody.
  • Podawać z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *