Polędwiczki w ziołach

SKŁADNIKI


  • jedna duża polędwiczka wieprzowa ( pokrojona w plastry)
  • 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka czubrycy czerwonej
  • 1 łyżka sera parmezan
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżka suszonych pomidorów
  • 1 płaska łyżeczka czarnej soli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • kasza bulgur według uznania

PRZYGOTOWANIE


  • Do miski wlać olej, wszystkie wymienione przyprawy, parmezan i wymieszać.
  • Mięso pokrojone włożyć do miski, dokładnie wszystkie składniki wymieszać i odstawić w chłodne miejsce.
  • Po dwóch godzinach przełożyć na gorącą patelnię z masłem klarowanym.
  • Smażyć z obu stron, podlać gorącą wodą i dusić około 30 minut.
  • Podawać z kaszą bulgur.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *