Karkówka z grilla

SKŁADNIKI


  • 1 kg karkówki (pokrojona, rozbita)
  • 100 ml oleju
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka oregano

PRZYGOTOWANIE


  • Przygotować marynatę z oleju i wszystkich przypraw.
  • Dokładnie wymieszać i dodać plastry mięsa.
  • Na noc schłodzić w lodówce.
  • Po wyjęciu chwilę odcedzić i smażyć na grillu (elektrycznym lub zwykłym).
  • Podawać z różnymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *