Pstrąg grillowany

SKŁADNIKI


  • pstrąg świeży
  • 1 duży ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, oregano, rozmaryn, papryka słodka opcjonalnie
  • 2 plasterki cebuli
  • 1 łyżeczka oleju

PRZYGOTOWANIE


  • Pstrąg umyty, wypatroszony, osuszony.
  • Posmarować olejem rybę i posypać przyprawami ( na zewnątrz i wewnątrz)
  • Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.
  • Następnie do wewnątrz nałożyć pokrojony ząbek czosnku i dwa plasterki cebuli oraz pokrojoną pietruszkę.
  • Piec na grillu elektrycznym lub specjalnej patelni.
  • Podawać z różnymi dodatkami.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *