Kotlety mielone z musztardą

SKŁADNIKI


  • 500 g mięsa wieprzowego (mielonego)
  • 3 łyżki musztardy stołowej
  • sól, pieprz, opcjonalnie
  • szczypta cukru
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 jajko
  • 1 świeża bułka namoczona w mleku następnie odcedzona
  • bułka tarta

PRZYGOTOWANIE


  • Do mięsa dodać jajka, sól, pieprz, cukier, gałkę.
  • Wyrobić dokładnie mięso i dodać bułkę i musztardę.
  • Ponownie wyrobić.
  • Mięso odstawić na 30 minut do lodówki.
  • Uformować  mięso w dowolny kształt, posypać tartą bułką.
  • Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron, następnie zmniejszyć ogień i dolać wodę.
  • Mięso dusić pod przykryciem około 30 minut.
  • Podawać z kaszą, modrą kapustą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *