Mielone z papryką i natką pietruszki

SKŁADNIKI


  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 średnia papryka czerwona (pokrojona w kostkę)
  • 1 pęczek pietruszki (drobno pokrojona)
  • sól, pieprz, majeranek opcjonalnie
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • bułka tarta do panierowania

PRZYGOTOWANIE


  • Mięso z bułką tartą, jajkiem, przyprawami dobrze wyrobić.
  • Dodać pokrojoną natkę pietruszki i paprykę.
  • Wszystkie składniki wymieszać i uformować kotleciki, posypując bułką tartą.
  • Smażyć na dość głębokim oleju z obu stron około 10 minut.
  • Podlać gorącą wodą i  dusić około 30 minut.
  • Podawać z ziemniakami, chlebem lub innymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *