Bigos warzywny

SKŁADNIKI


  • 4 sztuki marchwi
  • 2 sztuki korzenia pietruszki
  • 1 seler
  • 1 por (biała część)
  • 2 cebule
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • sól, pieprz opcjonalnie
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 duża łyżka oliwy

PRZYGOTOWANIE


  • Wszystkie warzywa umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach.
  • Na patelni rozgrzać masło, zeszklić pokrojoną cebulę.
  • Dodać warzywa,  ziele, liście laurowe i na małym ogniu dusić około 10 minut.
  • Dolać bulionu i  dusić  znowu około 15minut.
  • Podawać z grzankami.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *