Szaszłyki z karkówki

SKŁADNIKI


  • 500 g mięsa karkówki (pokrojona w dosyć dużą kostkę)
  • cebula według uznania (pokrojona w talarki)
  • 2 czerwone papryki (pokrojona w ok. 3 cm paski)
  • sól, pieprz, czerwona proszkowana papryka opcjonalnie
  • patyczki do szaszłyków
  • olej do smażenia
  • oliwa do smarowania mięsa

PRZYGOTOWANIE


  • Na patyczek nakładać kolejno kawałki mięsa, cebulę, paprykę.
  • Posmarować oliwą mięso i posypać przyprawami.
  • Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny.
  • Piec w piekarniku lub na patelni, obracając kilka razy, aby równomiernie zrumienić (piec około 40 minut).
  • Podawać z frytkami lub innymi dodatkami.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *