Babka jogurtowa z kakao

SKŁADNIKI


  • 1 kubek małego jogurtu naturalnego
  • 1 kubek oleju
  • 3 czubate kubki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 3 jajka
  • 1 kubek drobnego cukru
  • 1 paczka duża cukru waniliowego

PRZYGOTOWANIE


  • Jaja, olej, jogurt wymieszać w jednej misce.
  • W osobnej misce wymieszać kakao, mąkę z proszkiem, cukier.
  • Suche składniki wsypać do mokrych dokładnie łyżką wymieszać.
  • Ciasto nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy.
  • Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach od 60 do 70 minut.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *