Ciasto z kaszy manny

SKŁADNIKI


  • 2 szklanki kaszy manny
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g masła miękkiego
  • 1 szklanka mleka

SKŁADNIKI SOSU


  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE


  • W malakserze zmiksować wszystkie składniki. Na blachę z pergaminem wyłożyć ciasto. Pokroić w kwadraty.
  • Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 45 minut.
  • Po wyjęciu polać przygotowanym ostudzonym sosem. Na koniec można posypać według uznania także kokosem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *