SKŁADNIKI
- 300 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 duże jajka
- 150 g cukru
- 180 g masła miękkiego
- 100 ml mleka
- 100 g czekolada gorzka pokrojona
- 4 łyżki śmietany 36%
- szczypta soli
PRZYGOTOWANIE
- Masło, jajka, cukier zmiksować.
- W garnku podgrzać śmietanę z czekoladą do uzyskania jednolitej masy.
- Mąkę z proszkiem i szczyptą soli i mlekiem dodać do masła połączonego z cukrem i jajkami.
- Na końcu dodać masę czekoladową i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
- Piec w foremkach do muffinek w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 30 do 35 minut.
- Sprawdzić patyczkiem czy są suche.
- Wyjąć i udekorować karmelem, polewą czekoladową lub kremem czekoladowym.