SKŁADNIKI
- 350 g mąki pszennej
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 400 g cukru
- 1,5 łyżki kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 250 g margaryny
- 250 g serka kremowego
- 4 jajka
- szczypta soli
- 100 g wiórków z gorzkiej czekolady
PRZYGOTOWANIE
- W malakserze zmiksować masło z serkiem na puszystą masę.
- Dodać 300 g cukru i 4 jajka.
- Następnie mąkę z proszkiem i solą i miksować, aż uzyskamy gładką masę.
- Dodać do masy wiórki i wymieszać łyżką.
- 2/3 ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę.
- Na ciasto wsypać mieszankę z cukru(100 g ) kakao i cynamonu.
- Pozostałą część ciasta rozsmarować na wierzchu.
- Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około godziny.
- Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche.
- Wyjmij z piekarnika i ostudzić.