SKŁADNIKI
- 1 duża cukinia
- 5 dużych pomidorów bez skóry
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 cebule cukrowe lub zwykłe
- 2 papryki świeże
- 500 g pieczarek
- 5 sztuk śląskiej kiełbasy
- papryka czerwona w proszku
- sól, pieprz według uznania
- 1/4 kostki masła klarowanego
PRZYGOTOWANIE
- Cukinię obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę.
- Na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.
- Dodać cukinię, pomidory pokrojone w kostkę, paprykę pokrojoną i smażyć na małym ogniu.
- Wlać trochę przegotowanej wody i smażyć dalej.
- Pieczarki smażyć osobno, potem dodać do cukinii z warzywami.
- Kiełbasę pokroić w kostkę i również dodać do cukinii.
- Przyprawić solą, pieprzem, papryką w proszku.
- Na koniec dodać przecier pomidorowy i wymieszać.
- Gotować do uzyskania miękkich składników.