SKŁADNIKI
- 1 kg żołądków drobiowych
- 1 średnia cukinia
- 5 pomidorów bez skórki
- 2 papryki świeże
- sól, pieprz opcjonalnie
- 2 cebule szalotki
- 1 łyżeczka sproszkowanej czerwonej papryki
- 1 łyżka masła klarowanego
PRZYGOTOWANIE
- Żołądki umyć, usunąć błonę i pokroić na ćwiartki, włożyć do garnka z wodą.
- Gotować około 40 minut.
- Cukinię umyć, obrać, wyjąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
- Na patelni z masłem zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, paprykę i dodać pomidory, cukinię, przyprawy.
- Odcedzić żołądki z wody, nałożyć na patelnię z warzywami.
- Piec około 40 minut, w razie potrzeby dolać gorącą wodę.
- Podawać z grzankami, świeżym chlebem.