SKŁADNIKI
- 1 paczka ciasta francuskiego (świeże)
- 4 łyżki serka maskarpone
- 2 łyżki kremu czekoladowego (nutella)
- polewa czekoladowa – 100 g gorzkiej czekolady, 10 ml kremówki
PRZYGOTOWANIE
- Rozwałkować ciasto francuskie, wykroić kółka szklanką.
- Kółka z ciasta wyłożyć na formę z pergaminem do nagrzanego piekarnika.
- Piec w 180 stopniach około 25 do 30 minut.
- Ostudzić.
- W międzyczasie przygotować krem (nadzienie).
- Serek razem z nutellą zmiksować.
- Przekroić ciastko upieczone w poprzek.
- Nałożyć krem i drugą część ciastka.
- W osobnym garnku doprowadzić do wrzenia śmietanę.
- Do pokruszonej czekolady wlać gorącą śmietanę i wymieszać, aż wszystkie składniki się rozpuszczą.
- Każde ciastko przełożone kremem polać polewą czekoladową.
Komentarze Dodaj swój komentarz