SKŁADNIKI
- 1 podwójna pierś kurczaka
1 puszka pomidorów krojonych bez skóry- 1 duża czerwona papryka
- 1/2 łyżeczki papryki
- 1/2 łyżeczki suszonych pestek z papryki
- 1 duża cebula
- sól
- kilka ziarenek różowego pieprzu
- 1 łyżka ketchupu pikantnego
- 1 szklanka gorącej wody
PRZYGOTOWANIE
- Umyć i ugotować w osolonej wodzie kurczaka do momentu, aż będzie miękki.
- Następnie poszatkować.
- Na patelnię nałożyć pomidory z puszki wraz z zalewą.
- Gotować na małym ogniu.
- Dodać pokrojoną cebulę i wszystkie przyprawy oraz paprykę pokrojoną w kostkę i poszatkowane mięso.
- Dolać około szklanki gorącej wody, gotować jeszcze około 30 minut na małym ogniu.
- Na koniec dodać ketchup.
- Podawać z włoskim makaronem.