SKŁADNIKI
- 2 szklanki mąki pszennej
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 szklanki oleju
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 duże jabłka
PRZYGOTOWANIE
- Jajka zmiksować z cukrem zwykłym i waniliowym.
- Jabłka obrać ze skóry pokroić w drobną kostkę.
- Do jaj i cukru dodać kolejno olej, proszek z mąką, kakao. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
- Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka.
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 25 do 40 minut. W zależności od wielkości foremek.
- Foremki muszą być w całości wypełnione ciastem.
- Przed wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche, czyli upieczone.