SKŁADNIKI
- 3 sztuki kotletów schabowych
- 1 pęczek pietruszki
- 1 łyżka masła,
- 4 daktyle suszone
- 2 grube plastry sera gouda
- olej do smażenia
- sól, pieprz, papryka czerwona słodka w proszku według uznania
- mąka do oprószenia mięsa
PRZYGOTOWANIE
- Kotlety umyć, osuszyć, rozbić.
- Na każdą sztukę położyć inne nadzienie.
- Na pierwszy kotlet posypany przyprawami na wewnętrznej stronie dodać posiekaną pietruszkę i 1/2 łyżeczki masła.
- Na drugi kotlet posypany przyprawami dodać 2 plastry sera.
- Na trzeci kotlet posypany przyprawami na wewnętrznej stronie dodać suszone daktyle.
- Przygotowane z nadzieniem kotlety zwinąć, przycisnąć, lekko oprószyć mąką.
- Piec na rozgrzanej patelni z obu stron około 20 minut.
- Dodać pozostałą część masła, oprószyć zewnętrzną część rolad przyprawami i dolać gorącej wody.
- Dusić jeszcze około 20 minut.
- Podawać z frytkami, ziemniakami, warzywami.