SKŁADNIKI
- 120 g margaryny
- 100 g cukru
- 1 paczka cukru waniliowego
- 2 jajka
- 3 łyżki wódki kolorowej
- 250 g mąki
- 1/2 paczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki mleka
- 140 rodzynek
- 100 g suszonych moreli
- 50 g orzechów włoskich
PRZYGOTOWANIE
- W malakserze zmiksować margarynę, cukier i cukier waniliowy, jajka.
- Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, mleko.
- Na koniec dodać alkohol i rodzynki, morele, orzechy.
- Formę keksówkę wysmarować tłuszczem oprószyć mąką i wyłożyć ciasto.
- Piec nagrzać do 180 stopni i piec około 1 godziny i 20 minut.
- Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche.
- Ciasto polukrować i ozdobić według uznania.