SKŁADNIKI
- 400 g mięsa mielonego
- 1/2 woreczka ryżu ugotowanego
- kilka papryk czerwonych
- 1 cebula
- sól, pieprz opcjonalnie
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 jajko
- kilka łyżek tartego sera
PRZYGOTOWANIE
- Do miski włożyć mięso, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz.
- Paprykę pokroić i dodać wraz z ryżem do mięsa.
- Wszystkie składniki dobrze wymieszać (wyrobić ).
- Papryki umyć, odciąć daszki i pokroić je w drobną kostkę.
- Wyjąć gniazda nasienne.
- Farszem wypełnić każdą paprykę.
- Posypać serem i zapiekać w keksówce lub innym naczyniu.
- Na dno naczynia wlać trochę wody.
- Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku około 50 minut.