SKŁADNIKI
- 4 pieczarki portobello (umyte, obrane, pokrojone w paski)
- 500 g mięsa z piersi indyka
- 2 cebule czerwone
- 1 średnie opakowanie serka śmietankowego
- 200 ml wywaru rosołowego lub warzywnego
- sól, pieprz
- 1 łyżka papryki czerwonej, łagodnej w proszku
PRZYGOTOWANIE
- Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki.
- Na patelni z olejem smażyć mięso. Po kilku minutach wlać wywar i dusić 30 minut.
- Dodać cebulę, przyprawy, pieczarki.
- Wszystko dokładnie wymieszać.
- Podczas dalszego gotowania nałożyć serek.
- Ser musi się rozpuścić i dusić pod przykryciem jeszcze 15minut.
- Podawać z kluseczkami.
Wykorzystałam do tej potrawy pieczarki portobello. Bardzo aromatyczne i smaczne. Można je spotkać w sklepach o szerokim asortymencie. Zawsze są duże i przeważnie pakowane po 4 sztuki.