SKŁADNIKI
- 36 sztuk herbatników
- 500 g twarogu zmielonego trzykrotnie
- 1 paczka cukru wanilinowego
- 160 g cukru pudru
- 200 g masła
- 2 łyżki kakao
- polewa: 2 łyżki kakao, 8 łyżek cukru, 100 g masła, 2 łyżki mleka
PRZYGOTOWANIE
- Rozłożyć na folii aluminiowej 3 rzędy herbatników po 6 sztuk.
- W międzyczasie zmiksować zmielony twaróg, masło, cukier puder i wanilinowy na jednolitą masę.
- Podzielić na dwie części.
- Do jednej dodać kakao i dokładnie zmiksować.
- Na pierwszą warstwę herbatników położyć masę kakaowo-serową.
- Na to położyć drugą warstwę herbatników.
- Na wierzch masę białą.
- Rękoma utworzyć trójkąt, składając delikatnie boki.
- Dokładnie przycisnąć i zawinąć w folią.
- Włożyć do lodówki, wystarczą 2 godziny.
- Wszystkie składniki polewy rozpuścić w garnku.
- Odstawić na około 10 minut.
- Wyjąć ciasto polać polewą i włożyć ponownie do lodówki na kilka godzin.