SKŁADNIKI
- 500 g karkówka wieprzowa
- 500 g pieczarek
- 5 ogórków średnich kwaszonych
- 1 puszka z pomidorami bez skórki
- sól, pieprz opcjonalnie
- 1 łyżka zmielonej łagodnej papryki
- 1 łyżka masła klarowanego
PRZYGOTOWANIE
- Mięso umyć, osuszyć pokroić w paski.
- Usmażyć na patelni z masłem z obu stron.
- Dodać umyte, obrane ze skóry, pokrojone pieczarki.
- Dolać około 50 ml gorącej wody.
- Dusić na wolnym ogniu.
- Po 30 minutach dodać pomidory, przyprawy i dusić jeszcze około 15 minut.
- Na koniec dodać pokrojone w kostkę ogórki kwaszone.
- Dusić kolejne 15 minut. W razie potrzeby dolać trochę gorącej wody.
- Podawać z ryżem.